Budincă cu brânză de vaci
Cum e să mănânci ceva fabulos și fără vreun sentiment de vinovăție? Îți zic eu: extraordinar. Ca și rețeta asta. Atât de bună, fără prea multe pregătiri și ingrediente deosebite.

Un desert nevinovat

Cauți un desert care să fie simplu, nostalgic și prietenos cu burticile mici (și mari)? Budinca cu brânză de vaci e fix acel desert blând care îți amintește de copilărie, dar fără să te streseze cu ingrediente complicate sau pași pretențioși. Se face repede, iese mereu bine și are fix combinația aceea de cremos, ușor dulce și reconfortant.

Este perfectă pentru când vrei ceva dulce după masă, dar fără prea mult efort și, mai ales, fără tone de zahăr. O poți da liniștit copilului, poți păstra o felie pentru tine și... probabil o să dispară înainte să se răcească. E genul de rețetă care nu cere aplauze, dar le primește oricum.

Ingrediente:
  • 500 gr brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 3 linguri de smântână
  • un praf de sare
  • 5-6 linguri de griș
  • esență de vanilie
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • 2 linguri de miere sau orice îndulcitor preferați (se poate omite complet și puteți servi doar cu dulceață pe deasupra)
  • 2-3 linguri ciocolată neagră rasă (opțional)
Brânza se amestecă cu 3 gălbenușuri, griș, smântâna, mierea, esența de vanilie, coaja de lămâie și ciocolata rasă. Separat, albușurile se bat spumă tare împreună cu un praf de sare. Se încorporează încet de sus în jos cu ajutorul unei spatule. Se pune într-o formă tapetată (fie unsă cu puțin unt și un stop de făină, fie cu hârtie de copt) și se dă la cuptor aproximativ 40 de minute la 180 de grade Celsius.

Dacă doriți, puteți include și ceva stafide. Vă puteți juca și cu puțin sirop de curmale pe deasupra (se găsește la Kaufland, eu îl folosesc deseori ca topping pentru înghețată sau budinci, chiar și la clătite) sau cu fructe. Ciocolata neagră este un adaos fain de gust, nouă ne place tare mult combinația. Nu promit că mai rămâne și pentru a doua zi. 

 
budinca2
budinca3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *