Un desert nevinovat
Cauți un desert care să fie simplu, nostalgic și prietenos cu burticile mici (și mari)? Budinca cu brânză de vaci e fix acel desert blând care îți amintește de copilărie, dar fără să te streseze cu ingrediente complicate sau pași pretențioși. Se face repede, iese mereu bine și are fix combinația aceea de cremos, ușor dulce și reconfortant.
Este perfectă pentru când vrei ceva dulce după masă, dar fără prea mult efort și, mai ales, fără tone de zahăr. O poți da liniștit copilului, poți păstra o felie pentru tine și... probabil o să dispară înainte să se răcească. E genul de rețetă care nu cere aplauze, dar le primește oricum.
Ingrediente:
- 500 gr brânză de vaci
- 3 ouă
- 3 linguri de smântână
- un praf de sare
- 5-6 linguri de griș
- esență de vanilie
- 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
- 2 linguri de miere sau orice îndulcitor preferați (se poate omite complet și puteți servi doar cu dulceață pe deasupra)
- 2-3 linguri ciocolată neagră rasă (opțional)
Dacă doriți, puteți include și ceva stafide. Vă puteți juca și cu puțin sirop de curmale pe deasupra (se găsește la Kaufland, eu îl folosesc deseori ca topping pentru înghețată sau budinci, chiar și la clătite) sau cu fructe. Ciocolata neagră este un adaos fain de gust, nouă ne place tare mult combinația. Nu promit că mai rămâne și pentru a doua zi.

