Albușuri rămase? Hai să facem cu ele desert!
Dacă ai rămas și tu cu albușuri prin frigider și te-ai săturat de chec de albșuri, am o rețetă care să te revigoreze puțin și să satisfacă pofta de ceva dulce a oricui. Micul tău omuleț cu siguranță nu o va refuza...ba chiar poate vei avea surpriza să afli că "NU ÎMPART CU TINE, MAMI!" Oricum ar fi, cred că atunci când ești în pană de idei...se nasc cele mai rapide și delicioase rețete.
Uite de ceea ce ai nevoie:
Ingrediente:
- 100 g faină albă
- 180-200 ml lapte
- 2 albușuri
- 2 linguri de unt topit sau ulei
- sare
- topping la alegere
Acum, partea de rocket science: iei o tigaie antiaderentă bună, o pui pe foc mediu cu puțin ulei...și torni cu maaaaximă grijă un polonic mic de aluat...și întinzi de jur împrejur. Wooaah, ce zici? Arată bine? Când e ușor arămie pe margini, o poți scoate pe o farfurie (nu-i nevoie să o întorci...dar dacă vrei...poți face și asta, însă ține cont că aluatul este mai puțin elastic decât cel de clătite clasic). Procedezi la fel până termini aluatul.
Ce să vă mai zic...decât să aveți poftă și să nu uitați să lingeți degetele! (Rafa nici nu vrea să audă să se spele pe mâini până nu a lins degetele de "clemă" - a se citi cremă).
