Curcubeu de arome
Să ne înțelegem: nu e cu trufe sau foie gras, dar omleta asta are aer de boierie. Pentru că, în loc de trei ouă triste și o felie de ceva cașcaval, Omleta boierească vine cu legume colorate, gust intens și o satisfacție de parcă ai fi gătit ceva complicat – doar că n-ai făcut-o.
La noi în casă e cunoscută drept „omleta salvatoare”, pentru că se face în 10 minute, se mănâncă rapid și, bonus, mai golește și frigiderul de resturi. Poți pune ardei, ceapă, zucchini, spanac, ciuperci, roșii – toate se simt bine în combinația asta. Iar dacă ai copil mic, e o ocazie genială să „ascunzi” legume sub o pătură de ou generoasă de ou. Plus că, arată tare bine.
Se face într-o tigaie, și se mănâncă cu multă poftă, fără mofturi!
Hai că îți scriu imediat cum o fac eu, apoi tu adaptezi după nevoi:
Ingrediente:
- 4 ouă
- 1 roșie
- 1 castravete
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ceapă mică (poate fi și ceapă verde)
- 1 felie de Prosciutto cotto sau șuncă
- jumătate de ardei gras
- 1 cub de unt, sau 2 linguri ulei de măsline (sau chiar puțină untură, dacă ai)
- sare și piper după gust
- puțin pătrunjel tocat
- puțin parmezan (opțional)
Se toacă foarte mărunt legumele, șunca și pătrunjelul. Usturoiul se pisează bine. Într-o tigaie, aruncă mai întâi ceapa și usturoiul la călit în puțin unt sau ulei, cât să transpire bine. Apoi șunca, mai lasă 2 minute, apoi poți pune și restul legumelor. Lasă timp de 4-5 minute la foc mediu, amestecând des. Între timp, bate bine ouăle împreună cu sare, piper și pătrunjel. Acum pune și ouăle, si acoperă tigaia cu un capac. Lasă 2-3 minute, apoi întoarce puțin omleta și pe partea opusă. Servește caldă cu puțin parmezan ras pe deasupra (sau orice brânză ai prin frigider).
Gata treaba! Ți-am zis eu că e ușor?
Noi am servit cu o salată de varză roșie și niste "dim sum" (nu pentru fițe...ci efectiv asta aveam prin frigider).
Să aveți poftă bună!

